En dag i Chora med lunch på To Xyma

Nu har inkfish åkt och vi är ensamma igen. Hon var inte den enda som lämnade Amorgos denna morgon. Det märks att säsongen här på Amorgos börjar lida mot sitt slut. Inte konstigt, det är trots allt den 20 september idag. Vi har två månader kvar innan vi åker hem. Det ska bli spännande att uppleva ett turisttomt Grekland. Var någonstans vi ska göra ett Grekland utan turister vet vi ännu inte, några direkta planer har vi inte (förutom Kreta i oktober). Just nu känns det som att vi stannar här på Amorgos. Inte för gott. Men länge.

Hamnen i Katapola.

Fler och fler lämnar Amorgos för att resa hem. Snart är vi ensamma kvar.

Efter att vi sagt adjö till inkfish körde vi med mopeden till Chora och strosande planlöst runt i de vackra gränderna.

Chora. Katapola.

En av många fina gränder i Chora.
To Xyma. Chora. Amorgos.

Ska vi äta här? Självklart! Vi äter alltid lunch på To Xyma. God mat, mysig millö och trevlig ägare.

Efter lunchen på To Xyma körde vi hem till Katapola igen. Vi gjorde en kort liten avstickare till Lefkes, via Minoa. Stränderna nedanför den pyttelilla byn lockade inte till bad. Camilla tog i stället ett dopp på Eleni beach. Jag avstod. Efteråt spelade vi tavli på vår balkong. Kände att vi måste passa på att njuta av balkongen så länge vädret tillåter. Det finns ingen bättre plats att sitta på, eller jobba på. Så här kan det se ut tidigt på morgonen när jag jobbar.

Jobba på Amorgos.

Tänk om man alltid hade en så här vacker utsikt från kontoret.

När mörkret föll bestämde vi oss för en hämtpizza. Kände inte alls för att gå ut och äta. För 10 € fick vi en pizza stor nog för två. Inhandlades på Kapten Dimos, som i vårt tycke har den bästa pizzan i Katapola.

Pizza i Katapola.

Hämtpizza från Kapten Dimos. Mums!

Vi åt på balkongen i sällskap med nattsvart stjärnprydd himmel och bruset av vågor. En kväll att plocka fram senare i vinter.

« Föregående dag | Startsidan | Nästa dag »

Amorgos på Kalimera » | E-guide om Amorgos »

Startsida »

Forum »

Cookies »

Boka hotell »

E-guider »

Facebook »

Instagram »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2017 Janne Eklund/Kalimera | Kalimera fyller 20 år 2017!