Utflykt till Olympia och Agia Triada på södra Amorgos

Livet har nu återgått till det normala. Havet utanför vårt fönster är inte spegelblankt, men nästintill. Den elaka vinden har upphört och solen skiner från en klarblå himmel. Och snart är det fullmåne. Den ljusnande framtiden är vår. Igen. Ändå har vi börjat prata om att åka vidare. Ända sedan vi landade i Preveza i början av juni har vi (nästan) följt vår ursprungliga plan. Några öar har vi (tillfälligt hoppas vi) hoppat över: Ikaria, Donoussa, Astypalea och Syros. Igår brainstormade vi om framtiden över ett parti tavli. En ny plan spånades fram. En plan som överraskade oss själva. Vad vi kom fram till håller vi på ett tag. Det återstår en del detaljer att lösa. Och vi kan fortfarande ändra oss. Våra grannar har idag på morgonen pratat sig varma om en ö vi inte har besökt på många år. Deras peptalk föll i god jord. Dit vill vi åka. Inom några dagar vet vi.

Idag hyrde vi moped och körde till södra delarna av Amorgos där vi besökte några av öns mindre kända sevärdheter. Bland annat vraket av lastbåten Olympia strax innan Kalotaritissa.

Olympia. Amorgos.

Vraket av lastbåten Olympia.

Borgen Agia Triada (400 f.Kr) i Arkesini fick också besök. För att ni ska se hur stort det är har jag ritat en pil där det står en människa.

Agia Triada. Amorgos.

Agia Triada.




Katapola. Big Blue.

Så här stilla är det i Katapola nu när stormen lagt sig. I huset längst till vänster huserar baren Le Grand Bleu (Big Blue).



Minoa. Katapola.

Katapola vaktas av det mäktiga berget Minoa.


« Föregående dag | Startsidan | Nästa dag »

Amorgos på Kalimera » | E-guide om Amorgos »





Startsida »

Forum »

Cookies »

Boka hotell »

E-guider »

Facebook »

Instagram »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2017 Janne Eklund/Kalimera | Kalimera fyller 20 år 2017!