Bad på Mouros beach och lunch i Arkesini

Idag har vi börjat kartlägga Amorgos. Igen. Vi har nästan inga vita fläckar kvar. Större delen av ön har vi utforskat under tidigare resor. Det hindrar inte att vi återvänder till redan kända platser. Som idag. Vi hyrde en moped, en italiensk Fly på 100 cc. Egentligen ska jag inte kunna hyra moped, jag har bara körkort för bil, inte för motorcykel. Tidigare var det inga problem att hyra moped i Grekland med B-körkort. I år är reglerna strängare, men få uthyrare bryr sig. Vi har inte blivit nekade någon gång under resan. Som tur var tittade uthyraren inte så noga på mitt körkort, hade han gjort det hade han sett att det gick ut för två veckor sedan. Ett nytt körkort ligger och väntar hemma på Posten. Antar jag.

Nog om det. Vi började vår sejour på Amorgos med en kort utflykt ner till de södra delarna.

Mouros beach. Amorgos.

Närmare bestämt till Mouros...


Mouros beach. Amorgos.

Där vi läste. Filosoferade. Badade. Och simmade i grottorna.
När det började kurra i magen körde vi till den lilla byn Arkesini. Där åt vi som många gånger förut lunch på Taverna Marousso. En av många bra lunchtavernor på Amorgos. Rekommenderas mer än gärna: för den goda hemlagade maten, den trevliga ägarinnan och det meditativa lugnet.

Taverna Marousso. Arkesini.

Taverna Marousso i Arkesini.God mat på Amorgos.

Lunchen var mycket god, som den alltid är på Taverna Marousso.

Efter två timmars slölunchande körde vi hemåt. Stannade som alltid och beundrade drakens mäktiga rygg. Den vyn kan man aldrig tröttna på. Det måste vara en av grekiska övärldens vackraste vyer.

Amorgos extremt vackra kustlinje.

Väl hemma spelade vi tavli. Camilla vann som vanligt. Börjar bli tjatigt. Tycker jag. Hon bara ler. Imorgon ska vi försöka lura med inkfish på en ny vandring. Hon vet inte om det än. Det är hennes sista dag så chansen att hon följer med är liten. Om inte, kör vi tillsammans till Chora och strosar runt i gränderna. Självklart avslutar vi med ett dopp eller två nere vid Agia Anna Nu ska vi sätta oss på balkongen och förbereda oss för solens nedgång. :-)

« Föregående dag | Startsidan | Nästa dag »

Amorgos på Kalimera » | E-guide om Amorgos »

Startsida »

Forum »

Cookies »

Boka hotell »

E-guider »

Facebook »

Instagram »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2017 Janne Eklund/Kalimera | Kalimera fyller 20 år 2017!