Koufonissi - Pori

Pori beach på Koufonissi.

Dag 100. Förändringens vindar har blåst över Koufonissi. Det kan jag säga. Vi har varit på Koufonissi ett otal gånger. Första gången tror vi var 1995. Då kändes Koufonissi som kusinen från landet. Nu, på bara några få år, har ön förvandlats å det väldigaste. På gott och på ont. För öbornas skull hoppas jag att det är på gott. För den som aldrig varit på Koufonissi - och inte känner till förändringarna - gör det självklart inget. Då är Koufonissi ett litet strandparadis. Vi som, så att säga, var med från början är inte så glada. Inte för att vi är emot utveckling, öarna måste utvecklas, eller dö, det är vi fullt medvetna om. Men när man bygger så hämningslöst mycket tycker vi att det är trist. Man bygger för högsäsong. Under lågsäsong (som nu) var de flesta hotell ödsligt tomma (eller stängda, eller ofärdiga) och tavernaägarna skriker efter kunder.

Ett av de "gamla" hotellen har bytt skepnad totalt. Från att ha varit ett ganska enkelt pensionat är det idag ett fyrstjärnigt hotell med swimmingpool, poolbar, stora kaktus- och palmgrupper och tjocka gröna gräsmattor. Säkert svindyrt under högsäsong. Nu kostade rummen bara 30 €. På vägen till Finikas låg ytterligare ett hotell med pool. På Fanos beach fanns en snack bar. Pori har, förutom taverna, nu även begåvats med en snack bar. Rum finns att hyra. Fler hus är under uppbyggnad.

Fanns det då inget positivt att säga om Koufonissi. Jo. Vattnet var lika ljuvligt och stränderna hör alltjämt till gräddan i Kykladerna. Byn är i det närmaste intakt. Huvudgatan har fortfarande titeln som övärldens knögligaste och Taverna Melissa är still going strong.

Idag hade vi varit på resande fot i 100 dagar. Bara 77 dagar kvar!

 « Föregående bild | Startsidan | Nästa bild »

 

Inget bloggande denna dag | Koufonissi på Kalimera »
Startsida »

Forum »

Cookies »

Boka hotell »

E-guider »

Facebook »

Instagram »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2017 Janne Eklund/Kalimera | Kalimera fyller 20 år 2017!