Första dagen på Naxos under lågsäsong

Sov gott i natt efter den långa resan från Kreta till Naxos. Gick till bagaren och åt en mycket långsam frukost på balkongen. Det kändes verkligen underbart att vakna här. Och spännande! Undrar hur Naxos är under lågsäsong.

Ni kanske undrar varför vi valde att åka till Naxos efter Kreta. Naxos har vi ju redan besökt i år. Flera gånger dessutom. Varför inte åka till nya öar? Eller till Peloponessos? Svaret är mättnad. Efter vår nästan månadslånga vistelse på Kreta kände vi oss mätta och fullt tillfredställda med livet och vår långa resa. Vi kan helt enkelt inte ta in mer. Allt är fulländat. Nu ska vi bara vara. Läsa. Sova. Summera. Vandra. Vila. Umgås. Spela tavli. Sitta och glo. Filosofera. Möjligen bada. Tvätta. Kanske kommer äventyrslystnaden tillbaka, då ger vi oss av igen. Vi valde Naxos för att det är en levande ö oavsett tid på året och för att Pension Sofi har öppet året om. Att vi har kök, tvåglasfönster och element på rummet gör inte saken sämre.

De närmaste dagarna ska vi jobba ikapp Kalimera: publicera resebrev, starta fototävlingen, svara på inlägg i forumet, svar på mejl (många mejl försvann när jag försökte hämta från min webbmejl igår), publicera nedräknare och summera resan.

Det enda vi har gjort idag är en kort runda på stan för att handla och för att se hur Naxos stad ser ut under lågsäsong.

Naxos stad. Oktober.

Naxos stad den 30:e oktober.




När vi på kvällen gick ut för att äta middag upptäckte vi en (för oss) ny ouzeria i gamla stans gränder. Tänk att man efter så många besök på Naxos fortfarande kan hitta nya ställen. Bra dessutom. Vi åt en sea-food- tallrik med tre sorters grillad bläckfisk (kalamari, octopus, soupia) och jätteräkor. Till det drack vi en flaska vatten och ett halvt kilo vin. Notan slutade på 15 € (inklusive bröd). Ouzerian heter Metaxi mas och rekommenderas varmt.

Metaxi Mas i gamla stan på Naxos.

Metaxi Mas i gamla stan på Naxos.


« Föregående dag | Bloggens startsida | Nästa dag »

Naxos på Kalimera » | E-guide om Naxos »





Startsida »

Forum »

Cookies »

Boka hotell »

E-guider »

Facebook »

Instagram »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2017 Janne Eklund/Kalimera | Kalimera fyller 20 år 2017!