Resa från Kimolos till Naxos

Sista dagen på Sikinos bestämde vi oss för att leta upp den där stigen vi hade missat när vi var här och jobbade för Willma Guides. Så vi tog bussen upp till Chora och började leta. Nu gick det bättre, vi hittade stigen nästan genast och begav oss ut på en fantastisk vandring. Sikonos är sannerligen en perfekt vandringsö, vilket vi utan tvivel fick uppleva denna dag.

Vandra på Sikinos.

Att vandra på Sikinos är fantastiskt, och man bjuds på mycket vackra vyer.

När vi kom tillbaka från vandringen packade vi ihop våra pinaler och förberedde oss för att lämna Sikonos. Det kändes lite sorgligt. Vi blev körde ner till hamnen som tur var. Jag tror inte att vi hade orkat gå ner. När vi kom ner till hamnen satte vi oss på Taverna Meltemi och ugglade några timmar, och åt sedan en tidig middag.

Taverna Meltemi. Sikinos.

Utsikt från Taverna Meltemi i hamnen.
Klockan 18.00 anlände färjan Romilda till hamnen.En lång natts färd mot Kimolos hade börjat...

« Föregående dag | Bloggens startsida | Nästa dag »

Naxos på Kalimera »
Naxos - Agia Anna

Agia Anna. Naxos.

Dag 89. Uppe väldigt tidigt, så tidigt att tavernan som vi bodde ovanför inte hade öppnat. Inte bra, man måste gå igenom tavernan för att komma att komma ut. Som väl var hittade vi en bakdörr där vi kunde ta oss ut. Vi hade först tänkt ta bussen ner till hamnen, packningen var grymt tung. Men med tanke på hur busstrafiken fungerar på Kimolos (eller oftast inte fungerar) bestämde vi oss för att gå ner. Det var skitjobbigt, jag lovar. Någon buss kom aldrig så det var trots allt värt allt slit. Skräpfärjan Panagia Hozoviotissa kom i tid och vi gick ombord. Sex timmar till sjöss hade vi framför oss innan vi var framme på Naxos.

Vaggelis från Hotel Agios Prokopios väntade på oss i hamnen. Vi fick ett mycket bra rum med utsikt över den fina poolen. Inte bara det, på rummet fanns trådlöst internet. Äntligen kunde jag jobba ikapp med Kalimera och börja blogga igen. Efter att jag hämtat triljoner mejl (det tog ett tag) gick vi längs stranden bort till Agia Anna där vi åt en sen middag. Kvällen avslutades med en oförglömlig promenad längs vattnet hela vägen hem till Agios Prokopios.

 « Föregående bild | Startsidan | Nästa bild »

 
 
Startsida »

Forum »

Cookies »

Boka hotell »

E-guider »

Facebook »

Instagram »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2017 Janne Eklund/Kalimera | Kalimera fyller 20 år 2017!