Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Halva




1 del mild olivenolje
2 deler semulegryn
3 deler sukker
4 deler vann.
kanel og/eller nellik etter smak
Nøtter eller mandler

Kok opp en lake av vann og sukker sammen med krydder, til sukkeret er helt oppløst. I en stor gryte varmer du oljen og har i semulen. Stek forsiktig, til det er gyllent, men ikke brunt. Tilsett hele eller grovhakkede mandler, valnøtter, pinjenøtter eller hva du liker. (Du kan bruke lyse rosiner om du ikke liker/tåler nøtter.) Ta gryten av varmen.

Spe semulen med sukkerlaken, litt etter litt. Dette spruter, så vær forsiktig. Småkok dette over lav varme til du har en tykk grøt, ca 5 minutter. Hell dette i en form, og trykk det godt ned i formen. Hvelv det over på et fat. Avkjøl, spis lunken eller kald. Halvaen holder 3 – 4 dager på kjøkkenbenken.

Jeg synes det er godt med vaniljeis til!

Recep är inskickat av: Admirala

 

Fler recept på grekisk mat »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera