Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Saganakistänger




Antal portioner: 4

Ingredienser:
1 förpackning Fontana Saganaki (200g)
1 dl vetemjöl
2 ägg
3 dl ströbröd
1 citron
grönsallad på olika sorters salladsblad
salt och peppar
Fontana olivolja till stekning och dressing


Tillagning av recept
Skär Saganakin i stänger. Ta fram tre skålar som i tur och ordning innehåller vetemjöl, lättvispade ägg och ströbröd. Börja med att doppa Saganakin i vetemjölet och därefter i äggskålen och slutligen i skålen med ströbröd, med andra ord en dubbelpanering. Bryn därefter stängerna i stekpannan tills de har fått färg och lägg dem sedan på salladsbädden, över vilken du har droppat olivolja, citron, salt och peppar.

Serveras varma.

 

Fler recept på grekisk mat »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera