Hamnen på Schinoussa
Hamnen på Schinoussa.

Dag 99. Efter en morgon med galen jakt på biljetter till Koufonissi gick på ännu en vandring. Vi hamnade till sist i hamnen där det var lugnt och rofyllt. Från en segelbåt som låg på svaj spelades opera. Vi satt oss på kajen och njöt av vacker musik och meditativa omgivningar. En av tavernorna i hamnen hade öppet, utbudet var dock inte det bästa: grekisk sallad eller omelett. Vi tog båda. :-)

Efter lunchen gick tillbaka till byn för att fortsätta vår jakt på båtbiljetter. Han som har resebyrån som säljer biljetter till Express Skopelitis är inte känd för att vara där han borde vara - på resebyrån. Den är nästan aldrig öppen, vilket kan bli ganska irriterande. Det tyckte inte bara vi, öborna var också förgrymmade på honom. Utan biljetter gick vi till Stefanos på vårt pensionat och frågade om han kunde hjälpa oss. Han ringde en massa samtal, men utan resultat. Vad göra då? Åka till hamnen och hoppas på att få komma med båten ändå. Vi sa adjö till våra svenska grannar och till vår grekiska åsna och åkte med Stefanos ner till hamnen. När båten lagt till sprang jag fram till en av Skopelitis-människorna och skulle precis fråga om vi fick åka utan biljett när resebyråmannen med skrikande däck parkerade sin bil i hamnen. I näven hade han ett gäng biljetter till olika öar, bland annat två till Koufonissi. På biljetten stod det att vi hette Nomikos!

Väl framme på Koufonissi fixade vi rum (läs via länk nedan) och gick en runda i byn, en by som förändrats mycket sedan sist. Mer om det i morgon.

 « Föregående bild | Startsidan | Nästa bild »
Startsida »

Forum »

Cookies »

Boka hotell »

E-guider »

Facebook »

Instagram »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2017 Janne Eklund/Kalimera | Kalimera fyller 20 år 2017!