![]() |
Hur förvara feta?
Vi har köpt en enkilos klump feta på Kreta.
Inplastad och utan saltlag. Hur bevarar vi denna i ett par veckor, när vi öppnar förpackningen? - Ska vi göra saltlag och hur? - Frysa i bitar? - Eller håller sig fetan utan saltlag, och hur länge? Vi ska sprätta förpackningen i helgen, för att smaka av denna ost. En härlig greksallad väntar då. Svar emotses tacksamt! Birgitta |
Sv: Hur förvara feta?
Det jag fått lära mig är saltlake. Titta i en gammal kokbok.
Om du fryser in den blir det bara gryniga bita som faller i microbitar. Jag har också testat att en gång i världen köpa med mig hem stor bit, men den låg i plåtburk med saltlake. Räckte ett halvår med kylförvaring. Kommer gärna och provsmakar flabb_flab Uffe |
Sv: Hur förvara feta?
I en tidigare tråd, initierad av Arne :D, finns utförligt svar på frågan.
|
Sv: Hur förvara feta?
Jag har nu förmånen att köpa riktig grekisk fetaost i min orientlivs-butik. Köper alltid en lite större bit som jag delar i lagoma portionsbitar för sallad och dylikt. Som jag har i frysen. Visst blir den lite smuligare. Men gör ingenting om jag ändå smular ner den i salladen... eller vad jag nu ska ha den till. I min butik finns även riktiga kalamata-oliver i lösvikt. Och goda sardininläggningar.. som jag älskar att ha på smörgås.. med en tomatskiva ovanpå.
Och jag blev så lycklig när jag hittade grekisk honung där för att tag sen också.. :) De byggde om butiken för att tag sen och har utökat utbud numera. Finns mycket smått och gott att hitta där. Även i frysarna.. kalamares, octopussy.. och.. och.. en massa gottis.. :D |
Sv: Hur förvara feta?
Citat:
//Zanét bye_bye |
Sv: Hur förvara feta?
Funderade på om jag inte tidigare skrivit om just saltlake och letade bland gamla inlägg och via länken nedan kommit mitt gamla inlägg:
http://www.kalimera.nu/forums/showpo...9&postcount=14 //Zanét bye_bye |
Sv: Hur förvara feta?
Just den tråden var den jag åsyftade i mitt tidigare inlägg, men som jag av någon anledning inte lyckas lägga ut länk till i den här tråden:confused:. Finns det någon annan som kan och vill vara hygglig och göra det? Hela tråden är läsvärd, särskilt som där finns olika uppfattningar i inläggen om hur man bäst bevarar feta. (F'låt, om jag trampar dig på tårna, Zanét:o:).)
|
Sv: Hur förvara feta?
Tråden från start finns:
Här Man kommer dit genom att klicka på namnet på tråden när man öppnat Zanets länk. // Helén |
Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 22:59. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT