![]() |
Recept på Skordhalia
Skordhalia - Vitlöksröra med mandlar, ca 2½ dl
60 g dagsgammalt, vitt bröd 150 g sötmandel 4-6 grovhackade vitlöksklyftor 1½ dl extra virgin olivolja 2 msk vitvinsvinäger salt och peppar färsk koriander eller slätbladig persilja till serveringen 1. Skär bort kanterna på brödet, dela i bitar och blötlägg i 10-15 minuter. Krama ur vätskan och ställ brödet åt sidan. 2. Skålla mandlarna: Koka upp vatten i en kastrull, lägg i mandlarna och låt stå i 30 sekunder. Häll av vattnet och skala dem. Skållningen gör det lätt att skala mandlarna. 3. Lägg mandlarna och vitlöken i en matberedare och mixa tills det har finfördelats. Tillsätt brödet och mixa tills allt blandats ordentligt. 4. Tillsätt olivoljan i en stråle medan matberedaren är i gång och mixa till en tjock smet. Blanda i vinägern samt salta och peppra efter smak. 5. Lägg röran i en skål, täck med plastfolie och kyl tills den ska ätas. Röran håller upp till 4 dygn i kylskåpet. Garnera med färska örtkryddor vid serveringen. === Ur boken "Medelhavsköket" av Anne White |
Sv: Recept på Skordhalia
Tusen tack, Ruby! Det var mandlarna som gav den lilla extra krispigheten. Superläckert!
Karin som har litet kvar...;) |
Sv: Recept på Skordhalia
Tack för detta recept, Ruby! Var det du som hade lagat Tirokafteri också? Törs man be om detta recept också i så fall :) ? Det var sååååå gott!
Gita bye_bye |
Sv: Recept på Skordhalia
Tack!
Båda rörorna var jättegoda men den här var definitivt kvällens Favvo no 1 alla kategorier! Ja alltså inte människorna medräknade då förståss bye_bye |
Sv: Recept på Skordhalia
Citat:
Jag lägger upp receptet på tirokafteri lite senare under en egen rubrik. Ruby |
Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 05:39. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT