Kalimera Grekland

Kalimera Grekland (https://www.kalimera.nu/forums/index.php)
-   Mat & Dryck (https://www.kalimera.nu/forums/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Baklava (https://www.kalimera.nu/forums/showthread.php?t=32737)

Mysan 2013-02-28 19:49

Baklava
 
Kort fråga; kan man frysa baklava och blir den lika god och krispig sen?

Eva L 2013-03-01 08:11

Sv: Baklava
 
Jag har aldrig provat. Det mesta som är krispigt brukar bli sämre av att frysas. Berätta gärna hur det blev sen.

Eva

Mysan 2013-03-01 14:43

Sv: Baklava
 
Tänkte att nån visste, så jag kan planera matlagningen lite inför den stundande festen med stort G (för Grekland) flabb_flab

Men jag får väl göra så mycket jag kan i förväg med baklavan. Hacka nötter tar ju en himla tid så det kan jag ju göra i förväg. Vill inte hacka maskinellt för det blir så mjöligt. Får nog läsa igenom receptet igen och se vad som kan förberedas. Annars blir det väl den o salladen som får läggas i hop samma dag.

Eller kanske den klarar kylen ett par dagar?????:rolleyes:

Eva, jag lovar att rapportera!

karinafp 2013-03-01 15:05

Sv: Baklava
 
Citat:

Ursprungligen postat av Mysan (Inlägg 298708)
Eller kanske den klarar kylen ett par dagar?????:rolleyes:

Japp, det gör den definitivt. Den klarar att stå framme i rumstemperatur också. flabb_flab

Karin
med baklavabakande dotter bye_bye

Mysan 2013-03-01 15:44

Sv: Baklava
 
Tack karinafp!! Då vet jag precis vad jag ska göra 1 maj!! Festen är den 4:e

Monica P 2013-03-01 16:11

Sv: Baklava
 
De här oerhört söta bakverken har sitt ursprung från tider långt innan det fanns vare sig kyl eller frys.

Det som vi i nordliga länderna förknippar med bakelser och tårtor o.s.v, är ju vispgrädde ...som kräver kyla för förvaring.

Jag skulle påstå att det är bättre att ha baklava på något hyfsat kallt men inte fuktigt ställe så bibehålles krispigheten.


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:36.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

KALIMERA & TA DET LUGNT