Kalimera Grekland

Kalimera Grekland (https://www.kalimera.nu/forums/index.php)
-   Kafé Kalimera (https://www.kalimera.nu/forums/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Bechamelpulver (https://www.kalimera.nu/forums/showthread.php?t=45104)

kalamari 2022-03-17 11:05

Bechamelpulver
 
Finns det någon som bor nära Zynka och kan kolla på deras bechamelpulver om det ska tillsättas något mer än mjölk till pulvret? Fick inte baksidan av kartongen med hem. Skulle bli jätteglad och tacksam.
Moussaka på lördag.

MickeKöping 2022-03-17 15:06

Sv: Bechamelpulver
 
Zynka?
De pulversåser som hittas på nätet är att blanda med mjölk och koka. Det fanns Knorr som hade mjölkpulver i sig som blandas med vatten och så fanns det Knorr som blandas med mjölk.
Inga andra tillsatser.

kalamari 2022-03-17 16:08

Sv: Bechamelpulver
 
Tack Micke!
Synka ska det ju stavas förstås. Hittade bild på paketet på deras hemsida när vi sökte. Lördagen är räddad. Ha ett fint Greklandsår!

Netwolf 2022-03-18 10:06

Sv: Bechamelpulver
 
Pulver? Förlåt, men Bechamelsås måste ju vara det enklaste man kan göra själv? Det är ju som att koka tevatten..

/Netwolf

pelagia 2022-03-19 07:59

Sv: Bechamelpulver
 
Citat:

Ursprungligen postat av Netwolf (Inlägg 445362)
Pulver? Förlåt, men Bechamelsås måste ju vara det enklaste man kan göra själv? Det är ju som att koka tevatten..

/Netwolf

Nåja. Det skjer jo at man får klumper i sausen, selv for en eldre dame.

karinafp 2022-03-20 11:32

Sv: Bechamelpulver
 
Citat:

Ursprungligen postat av pelagia (Inlägg 445386)
Nåja. Det skjer jo at man får klumper i sausen, selv for en eldre dame.

Ett tips: skaka eller vispa ihop litet av vätskan, en deciliter ungefär, och mjölet först. Jag har en plastshaker att göra det i. Sen tillsätter du det till resten av vätskan som du har värmt upp. Bara att vispa ner och se till att det inte bränns fast. Låt såsen småsjuda under ständig omrörning tills mjölsmaken har försvunnit. Salt, peppar och en klick kallt smör därpå. Perfekt bechamel! (Toppredning kallas det, och är mycket säkrare mot klumpar än en bottenredning där man först värmer smör och mjöl och tillsätter vätskan sen.)

Karin
som har förstört tillräckligt med såser i ungdomen innan hon lärde sig knepet ... :D


Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 08:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

KALIMERA & TA DET LUGNT