Ämne: Pythagorion
Visa ett inlägg
  #11  
Gammal 2005-07-13, 17:26
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Pythagorion

Citat:
Ursprungligen postat av Hasse
Eva ! Jag blev förvånad, har inte du varit på Samos förut ??? Nåväl, det finns ingen ö som vi rekommenderar mer än just Samos till t.ex bekanta som aldrig varit i Grekland. Nu är det så att jag liksom flera andra har svårt med namn på t.ex restauranger och tavernor men som erfaren tror jag man hittar vad man söker även om man kan få leta en stund.

Jag minns i och för sig ett torg någonstans "förbi och bakom" hamnpromenaden i Pythagorion. Där låg det ett stort hus med pelare och som var muséum av något slag. Mitt emot fanns det en inbjudande liten restaurang som bara "skrek charm och lokal prägel". Ser platsen framför mig men har så evinnerligt svårt att få ned den i ord och var den ligger.

Annars tycker jag att alla orterna på Samos har så mycket av skönhet, färger och ljus när man ser dem på håll och kommer fram till dem. Pythagorion, Karlovassi, Kokkari och Samos stad (Vathi). Den sistnämnda tycker jag har oförtjänt dålig "klang" då den visserligen emellanåt kan tyckas vara ocharmig och förfärligt tråkig under siestan då ALLT stänger. Men den är fantastisk vacker när man kommer dit på vägen från Pythagorion. Högst personliga intryck från mig.

Färden från Pythagorion rakt igenom ön mot den norra kusten ger mycket riktigt mycket för den nyfikne (och som nämns i den här tråden). Där finns flera trevliga småbyar att sätta sig ned i och bara finnas. Rekommenderas också !

Du KOMMER att ha det TOPPEN på Samos, Eva !!



Hasse

Tackar, tackar. Bara att boka med andra ord.

Eva
Svara med citat