Citat:
Ursprungligen postat av yvonne
Tsipoura är sällsynt att få tag på, säljs mest som odlad nu för tiden, och har definitivt inte samma smak som den vilda.
Fördelen med Barbouni, Gavro och tex svärdsfisk är att de inte kan odlas, utan fångas alltså alltid vild.
|
Aha! Åt tsipoura senast på Samos ett par år sedan, men har faktiskt ingen aning i fall den var odlad eller inte. Detta gjorde vi dock på en taverna där vi åt lunch dagligen under en vecka, så man vill ju gärna tro att de skulle ha berättat i fall den var odlad... hursomhelst så smakade den alldeles himmelskt gott!
Är uppvuxen vid Torneälv med en pappa som har fiskat både laxöring, harr (en jättegod fisk, speciellt som rökt) och lake (ful men ack så god i fisksoppa) så fisk är mat som jag inte kan vara utan. Dock var jag "feg" under de första resorna till Grekland och lät bli bläckfisken. Vilken miss! Nu äter jag den gärna även om jag fortfarande tycker att den grillade varianten oftast är lite för seg.
/Ivi
-som äntligen har listat ut det där med markering av citat!