Hej,
Fy, vad trist och läsa..men ja, man kan ju ha otur någon gång, men hela er semester? Beklagar. Har varit bosatt 15 år i en av dem mest populära turistbyar på Samos.
Den generella regeln tycker jag i alla fall är att om man verkligen vill prova på den typiskt grekiska maten, ska man bort från turistströken! Hyr en bil eller ta en taxi på kvällen till någon bergsby! Leta er till torgen, eller dofterna och som alltid- dem lokat boende.
Prova:
Kotopolo lemonato= Ugnsstekt hel kyckling med stora potatis klyftor, citron och oregano.
Gemista= Fyllda grönsaker med ris och ibland köttfärs, vanligtvis tomat och paprikor, men iblan även zuchini och lök
Pastitio= som en slags grekisk makaroni pudding
Briam att doppa brödet i)= Ihopkokt grönsaksröra med tomat, lök, aubergine, zuchini...
...Och till det en härlig Horiatiki= Grekisk sallad, tzatsiki= Gurk/ vitlöks yougurt-dip och varför inte några Revidokeftedes= Kikärtsbullar innan huvudrätten.
Ang vin är ön känd först och främst för sina många dessertviner och dem är mycket riktigt söta!
Vita viner finns det gott om, ett nytt är "Mikres korfes"= Jätte gott
Rött vin finns ett buteljerat i handeln och den är inte särskilt god, men som sagt det är den söta lilla Muskatdruvan som trivs på önsbegsluttningar i nord, därav hög produktion av söta dessertviner, men också vita viner och Retsina(Obs. Med tillsats av kåda, därav säregen karakteristisk smak)
Till sist lycka till nästa gång!