Ämne: Tsatziki
Visa ett inlägg
  #2  
Gammal 2008-10-11, 19:24
litentuvas avatar
litentuva litentuva är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2008
Ort: Sthlm/järfälla
Inlägg: 1 795
Standard Sv: Tsatziki

Jatg tror att det är gurkmeja som gör riset gult, om det vore saffran skulle det nog kännas.

Min tzatsiki gör jag på följande vis:

1 hink grekisk yogurth (finns i mjölkdisken, innan dess tog jag naturell yogurth och silade ett par timmar i kaffefilter för att få den tjock)

Minst en halv riven gurka som jag kramar ur i en kökshanduk för att få bort vätskan.
2-3 mtsk olivolja

vitlök efter behag i mitt fall ca 5 klyftor, fingackad!

Salt och peppar

Rör ihop och låt gärna tzatsikin stå och dra ett dygn eller två innan den ska serveras!

Kali sas orexi! (smaklig måltid!)
Svara med citat