Sv: Har någon recept på Giouvetsi?
Det vattnas i munnen!! Här kommer receptet;
Ingredienser1 kg lammkött
1 stor hackad gul lök.
2 burkar passerad tomat.
lite olivolja .
1 kg "rispasta" (finns i italienska eller grekiska delikatessaffärer och heter Kritharáki).
Salt, peppar och oregano.
Riven ost
Gör så här: Skär köttet i portionsbitar och lägg de i en ugnspanna (med fördel i en fuktad lergryta eller järnpanna).
Blanda den hackade löken med de passerade tomaterna och lite olivolja i en skål.
Blanda även i salt, peppar och oregano.
Häll alltihop över lammet (tillsätt ev.lite vatten) och täck över med aluminiumfolie.
Baka i ungefär en timme i stark ugnsvärme (250C) tills köttet är mört.
Tag ut ur ugnen och tillsätt
6dl varmt vatten och häll i rispastan och rör om.
Täck över med folien igen och baka ytterligare 10 min tills rispastan är färdig.
Serveras het med riven ost
Arne
|