Spanakotiroptia ? /spenatpaj
Ett riktigt gott recept som är äkta grekiskt. Den smakar så grekiskt och fick den av en som är grek.
225-250 tills den får en gyllenbrun färg i ugnen
fillodeg 1 pkt
spenat 400-500 g
gul lök 1 st
krossade tomat (en burk 200 g)
vegetas (krydda)
salt o peppar
smör 3 msk
olja
fetaost
mjölk
Stek purjolök,lök,spenat i olja krydda sedan efter smak.
Lägg i tomat, smör och ost låt det sjudas ett par minuter
Lägg hälften av degen i en braspanna/långpanna
varva bladen med olja .Lägg i smeten och gör samma med den andra degen. Häll mjölk över så allt blir fuktigt och skaka till så mjölken täcker och rinner ner längs kanterna.
Mängden mjölk ni tar i är på en höft som ni själv märker hur mkt som går åt.Den ska ju ej bli för våt.
En god rätt som räcker till minst 5 och är så mäktig. Billig och bra sen att lägga in i frysen.
Birgitta 63
|