Citat:
Ursprungligen postat av Admirala
Maten kommer ofte i store porsjoner, fordi hver rett er beregnet paa aa deles. Saa det blir ofte for mye. Hvis man ikke er ekstremt sulten men vil smake paa litt av hvert, er det greit aa bestille pikilia eller mezedestallerken. Ofte kan man bestemme om den skal vaere med hovedsakelig fisk eller kjoett (eller ost, noen ganger). Bonusen med dette er ogsaa at man kanskje faar servert ting man ellers ikke hadde tenkt paa aa bestille, og man kan dermed faa nye smaksopplevelser. Slett ikke dumt!
Bortsett fra det, to-tre forretter og en hovedrett, alt paa deling, er ofte ok mengde til to, synes jeg.
|
Vi bestiller ofte pikilia, særlig som lunch, og som du sier, får man kanskje smake retter man ikke hadde bestilt ellers. Og variasjonene er jo store, ikke bare fra sted til sted, men også ofte fra dag til dag på samme sted, særlig når man kommer utenom de mest standsrdiserte turiststedene.
Vi har ikke tenkt på å dele hovedretten, uten at jeg helt forstår hvorfor ikke det har falt oss inn

. Men ofte bestiller vi bare tre, fire, fem forretter til oss to, og alle disse deles jo. Når vi er fire, er det jo større muligheter til variasjon av forrettene. Det hører liksom med i et gresk måltid at man spiser litt av hvert.