Spaghetti med rödbetssallad och feta
Detta hade vi så sent som igår.
4 portioner
Tid: 20 minuter (se nedan)
280 g spaghetti
6-8 färska rödbetor
1 rödlök
1 knippe persilja
75 g tärnad fetaost (vi tar en förpackning)
DRESSING:
1 msk senap
2 msk vinäger
1 tsk salt
1 tsk socker
3 msk olivolja
Koka spaghettin enligt förpackningens anvisning.
Skölj, borsta och koka rödbetorna mjuka i lättsaltat
vatten ca 10 minuter (räcker inte, vi kokar 50-60 minuter).
Spola rödbetorna snabbt under kallt vatten.
Skala och strimla rödlök. Skölj och jacka persilja fint.
Lägg rödbetor, rödlök, persilja och fetaost i en bunke.
Blanda senap, vinäger, salt, socker och olivolja till
dressingen. Vänd ner dressingen i rödbetsblandningen.
Lägg upp spaghettin på tallrikar, fördela rödbetssalladen
ovanpå. Servera med brytbröd.
/pawik
|