En "fixed menu" är troligen en "turistmeny" med förrätt , varmrätt och dessert....
Annars ligger nog prisläget ungefär så här på de flesta öar: en moussaka mellan 7.50 -9 euro, en grekisk sallad 5.50-6.50, stifado ca 9-10 euro. Mythos,(50cl) , 2.50 i snitt,det kan variera 30 cent upp eller ner...Fast barerna är ofta dyrare än tavernorna....
Själva maten är nog inte så särskilt mycket billigare i Grekland än här hemma och särskilt inte fisk , det är öl och vin som är det om man tar husets vin.... Vi ska tänka på att grekerna har samma dyra levnadsnivå som vi har och varför ska då maten för oss turister vara billig???
Vi brukar betala ca 30 euro för oss 2 för en middag med en rätt och med husets vin till och det tycker vi inte är så där särskilt dyrt....Man får mycket miljö för pengarna

Men om det är flera år sen ni var i Grekland så kommer ni att märka stor skillnad mot nu.
Vi tyckte faktiskt att Cypern var billigare ön Grekland, men väljer TVEKLÖST Grekland ändå!!

Eftersom vi var på Kalymnos på drachmernas tid så kan jag inte speciellt utala mig om Kalymnos.
Lissi