arrowrot (äv. arrowmjöl) Engelskt namn:arrowroot starch (äv. arrowroot starch, arrowroot powder, arrowroot flour) Kategori:
Mjöl Beskrivning:En lukt- och smakfri rot (om den är av bra kvalitet) som används torkad och malen för att få en helt klar redning i soppor, såser, grytor och efterrätter. Såser redda med arrowrot klarar också att frysas bättre än såser redda med majsstärkelse. Såser redda med arrorrot blir blanka i färgen och kräver inte lika hög värme för att tjockna som maizena- och mjölredningar. Arrowredningar bör heller inte koka alltför länge, då förlorar den sin redande förmåga. Finns att få tag på:I kryddhyllan i alla vanliga mataffärer. Kan ersättas med:Maizena, eller vetemjöl/idealmjöl. Mjöl ger dock en betydligt grumligare redning än arrowrot, och både maizena och vetemjöl har en tendens att ge mer smak än arrowrot och inte lika blank färg.