Visa ett inlägg
  #2  
Gammal 2009-04-24, 20:26
Arnes avatar
Arne Arne är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 4 702
Standard Sv: Hjelp!!! til syk hund

arrowrot (äv. arrowmjöl) Engelskt namn:arrowroot starch (äv. arrowroot starch, arrowroot powder, arrowroot flour) Kategori:Mjöl Beskrivning:En lukt- och smakfri rot (om den är av bra kvalitet) som används torkad och malen för att få en helt klar redning i soppor, såser, grytor och efterrätter. Såser redda med arrowrot klarar också att frysas bättre än såser redda med majsstärkelse. Såser redda med arrorrot blir blanka i färgen och kräver inte lika hög värme för att tjockna som maizena- och mjölredningar. Arrowredningar bör heller inte koka alltför länge, då förlorar den sin redande förmåga. Finns att få tag på:I kryddhyllan i alla vanliga mataffärer. Kan ersättas med:Maizena, eller vetemjöl/idealmjöl. Mjöl ger dock en betydligt grumligare redning än arrowrot, och både maizena och vetemjöl har en tendens att ge mer smak än arrowrot och inte lika blank färg.
Svara med citat