Hejsan!
Här kommer lite historia kring just denna sallad!
Chef salld är inte en grekisk maträtt utan är skapad av en kock vid namn
Victor Seydoux på hotel Buffalo i New York.Kocken som var ansvarig för köket på hotellet,och med en tight budget, började han använda små bitar av kött och ost i en sallad som han serverade till utvalda kunder.
När kunderna började begära det regelbundet,beslutade hotellet att ha denna sallad på menyn.
Och gav kocken Seydoux äran att namnge salladen som han påstås ha sagt " Well,it´s really a chef´s salad.
Chef sallad består ut av om man ser det från orginal recept: av hårdkokt
ägg,strimlor av skinka (och här frågade du vad för slags skinka det är och det var vanlig kokt skinka bara, där jag åt denna sallad,) rostbiff,kalkon eller kyckling, krutonger, tomater,gurka och en bädd av sallads blad.
Dresssingen var traditionellt " Thousand Island dressing.
Men den salladen jag fick bestod av: hårdkokt ägg,tomater,strimlad skinka och ost,gurka,oliver och sallads blad och dressing.Och supergod.

Och jag har gjort denna sallad hemma också och den är också god,det kanske bara är den grekiska atmosfären som fattas, för första gången jag åt denna sallad var just i grekland.