Visa ett inlägg
  #1  
Gammal 2009-12-01, 20:25
UlfWimans avatar
UlfWiman UlfWiman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Agioi Apostoloi / Öjebyn
Inlägg: 1 349
Standard Lammstek för julbordet?

Hej alla jag känner.

Snart är det jul och som ni kanske förstått har jag
sedan länge bytt bort skinkan mot fårfiol eller en
god lammstek.
Nu är det så att jag är ganska trött på den jag brukar
göra med med bara timjan och vitlök som krydda och
vill göra något nytt i år.

Jag vill alltså ha förslag på något nytt smarrigt stekrecept
antingen i ugn eller i gryta. Jag har en benfri färsk stek på
1,6 kg som ska ligga i kylen 14 dagar och möras.
Den kommer att serveras kall med potatisgratäng som tillbehör
och kanske en god sås. Mitt önskemål är att känna mig
"hemma" igen av doften, samt inte minst smaken.
Mamma Katerinas är svårslagen men hon vill inte berätta
hur hon tillagar den.
Jag misstänker starkt någon form av tjälknöl som sedan
lägges i lake en stund. Hon börjar på morgonen och den
är färdig till middag dagen efter. Grekisk mat-tid känner
ni säkert till.
Jag tackar på förhand.

//Uffe
Svara med citat