Bare hvis du ha en
diger grill
Skulle jeg laget mat til så mange, ville jeg laget noe på forhånd, slik at jeg slapp å stå på kjøkkenet når festen var i gang. Gresk salat, brød og for eksempel:
Stifado eller
mosxaraki kokkinisto. Dette er gryteretter, og de kan med fordel lages dagen i forveien, og bare varmes opp igjen.
Bifteki fylt med feta og servert med
tzatziki ( eller
fetaostbiffar). Disse kan du også lage på forhånd og varme opp i stekepannen.
Disse og flere oppskrifter finner du i menyen til venstre, under "Om Grekland".
Soutsoukakia, en slags kjøttboller i tomatsaus. (Oppskrift kan du få av meg.) Og igjen, du kan lage det dagen før, om du vil.
Husk at det aller mest greske du kan servere er flere retter som alle settes på bordet samtidig, og så tar folk litt av hvert.
Mezedes heter det, og du står nokså fritt mht til hva du serverer. Igjen, du kan få mange ideer fra oppskriftene her på Kalimera.
Lykke til!