Sv: Min Giouvetzi
Da får jeg komme med min Giouvetzi-oppskrift som jeg får skryt av da:
Giouvetzi (6 personer)
2 kg okse-, kalve- eller lammekjøtt i biter
1 del olivenolje
50 gram smør
3 fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater
3 ss tomatpuré
8 dl vann
2 dl rødvin
1/2 kjøttbuljongterning
1 kanelstang
1 ts salt
3 krm nymalt svart pepper
4 korn hel pepper
2 krm sukker
1 pk kritharaki
Smelt olje og smør i en jerngryte eller stekepanne. Finhakk hvitløken, og stek den forsiktig i moen minutter. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, vann, rødvin, kjøttbuljongterning, kanelstang, salt, svart pepper, hel pepper og sukker. Rør om og la småkoke i noen minutter. Legg i kjøttet og la alt koke på middels varme under lokk i ca. 1 time. Sett stekeovnen på 175 grader. Legg den ukokte pastaen langs kanten i en smurt ildfast form. Legg kjøttet i midten, og hell sausen over. Sett formen midt i ovnen i 30 minutter. Rør underveis. Dryss revet ost eller parmesanost over før servering. Passer godt med gresk salat!
|