Visa ett inlägg
  #13  
Gammal 2010-06-24, 11:51
karinafps avatar
karinafp karinafp är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Handen
Inlägg: 3 217
Standard Sv: Bästa tavernan på Karpathos?

Uppdatering efter en vecka:

Pelagos har pa sin meny tva stycken Pikilia, en kall och en varm. Vi bestallde in en av var, och de var mycket bra, bada tva, med mycket gott. Vi blev mer an matta. Deras stifado ar fortfarande mycket god, och annorlunda.

Mike's ar fortfarande ett sakert kort, med traditionella ratter som today's special. Och de har numera aven loukoumades, till Erikas stora gladje.

Ambrosia Sokakis gor fortfarande en gudomligt god Chicken Cordon Bleu, men betyget dras ner p g a att de inte gor sin egen pommes frites och de anvander djupfrysta gronsaker. Finns liksom ingen anledning att servera en upptinad arter-majs-paprikablandning nar marknaderna dignar av mogna, farska gronsaker...

Orea Karpathos... ja... sadar, faktiskt. Riset var valdigt gott, men smaratterna kandes ganska standard.

Five Star Deli kanns som snabbmatens Rolls Royce. Kebab i pita, 2 Euro, alldeles perfekt! Men sen kan man ju inte lata bli att ta en tallrik lokringar, en mixed cheese plate osv, trots foresatsen att bara ta nagot latt... Har finns valkryddade gyros, smakrik souvlaki... massor!

Acropolis gor inte bara en suveran caesar salad med kyckling och bacon, deras kvallskock Louie ar faktiskt en av de fa som vet hur man far en kottbit att bli precis lagom genomstekt efter kundens onskemal. Hans Karpathian salad pa grillat brod maste ocksa upplevas, har har vi en riktigt skolad kock som tycker om att laga mat av det litet finare slaget. Men anda ar det inte dyrt, en middag har rekommenderas varmt!

La Mirage gor fortfarande riktigt goda traditionella langkok. Igar at jag kokkinisto med briam, helt perfekt. Fred tog en lika god stifado. Innan maten blir man serverad en raki, och efterat bjuds man pa glass med vispgradde, en precis lagom stor portion. Inte ar det dyrt heller. En forratt (saganaki me meli, helt ny smaksensation!), fyra kottratter, tva lask och en halvliter vin, totalt 52 Euro. Hit ska vi ga igen!

Varning utfardas - tyvarr - for Syrtaki. Inte nog med att de har sagat bort traden som tackte garden, sa de har tagit bort "in the garden" fran skyltarna och hela mysfaktorn. De har aven bytt kock och med den gamla kocken forsvann de goda, spannande matratterna. Den nye kocken behandlar allt likadant. Tonfisk, kottfars, notkott, flaskfile, kyckling... allt hardgrillades tills det inte langre var tuggbart, och sedan strodde han oregano over. Inte ens katten ville ha kottet... dyraste maltiden blev det, dessutom, mer an 70 euro.

Det ar val allt vi har hunnit med att prova hittills. Fler rapporter lar komma!

Karin
fran ett mulet Pigadia
Svara med citat