Citat:
Ursprungligen postat av anoula
... ställer fram en karaff kallt rödvin på bordet och så blir ryktet därefter.
|
Synes det er verre når de setter fram en karaffel
romtemperert rødvin på bordet
Altfor mange, ikke bare i Hellas, oppfatter
romtemperert som "den temperaturen som er i rommet man drikker vinen i" (som kan være over 30 grader i Hellas

).
Noe som selvsagt er helt feil. Antakelig kommer uttrykket
romtemperert fra en tid da rommene var adskillig kaldere enn de er nå, i vår elektrisitetsoppvarmede verden.
En rødvins temperatur skal aldri være over 18 grader, og det gjelder for de edleste druene. En billig/enkel rødvin skal ha rundt 15 grader. Om bare grekere (og andre) kunne lært seg det!!!!
En kald rødvin blir fort varmere i Hellas, så jeg vil helst ha rødvinen min servert iskald der, gjerne i isbøtte. Den varmes fort opp til 15 grader i glasset. (Jeg drikker ikke såååå fort

)