Ämne: Kokkari
Visa ett inlägg
  #7  
Gammal 2010-08-11, 10:56
Mannas avatar
Manna Manna är inte uppkopplad
 
Reg.datum: aug 2006
Ort: Stockholm
Inlägg: 66
Standard Sv: Kokkari

Kul med våra varierande erfarenheter av Kokkari. Efter att ha varit där några gånger har jag också gjort erfarenheten att hamnpromenaden är vacker och mer lämplig för en drink än för att äta.
Efter strandgatan (den blåsiga delen) ligger ju flera restauranger. Alla är ju främst inriktade på turister. Men flera ganska mysiga när man kan sitta ända ned på stranden. Tycker också att kvalitén är väldigt varierad även på samma restaurang som t.ex Meltemi.

En riktigt genuin grekisk restaurang är dock Biblos, en av få året runt-öppna, i Kokkari. Alltid fullt men det går snabbt och man behöver sällan vänta länge. Har ofta någon rekommenderad husets special.

På torget finns några genuina små ställen där man kan äta gyros-rätter. Billigt enkelt, och gemytligt.

En favorit för oss är också Basilico, italiensk restaurang ute till vänster på piren när man kommer från strandgatan. Här kan man sitta o se ut över hamnen och fiskebåtarna men ändå lugnt och avskilt. Väldigt mysig miljö även om maten inte är grekisk.
När vi inte har någon lust att leta går vi dock ner till vårt stamlokus Hello-Hello på strandgatan. Maten är bra stämningen personlig, nästan bara stamgäster. Kan vara lite blåsigt på kvällarna i alla fall i september.

Vad gäller strand- och badtips håller jag med andra inlägg, promenera till Lemonakia eller Tsamadou, eftermiddagsdopp och drink på Kokkari-stranden.

Ha det bra i Kokkari

Manna
Svara med citat