Citat:
Ursprungligen postat av ford prefect
Efter vår senaste greklandsresa har vi två flaskor sött rödvin stående (Mavrodafni Patron och Imiglykos). Vi har tidigare provsmakat en flaska och det var verkligen SÖTT - påminner i söttma om deservinet Samos.
Har svårt att tänka mig någon maträtt som passar...
Man kan kanske göra glögg på vinet istället???
//Åke
|
Någon vanlig maträtt passar inte men som dessertvin till ex lingonpäron,
olika typer av äppelpaj eller varför inte till pesikopaj. Om persikopajen görs på grövre pajskal med lite av vetemjölet utbytt mot grahamsmjöl blir det säkert en bra brytning. Vispa sedan 2-3 dl mellangrädde med två ägg och en tsk farinsocker och häll över det förgräddade pajskalet som fyllts med persikor. Garnera med flagad mandel så blir det en jättegod efterrätt som passar att servera med ett dessertvin. Om det inte finns färska persikor går det att använda konserverade som torkas av.
Eva
Eva