Sv: Vad blir det för mat?
Hemlagade Köttbullar och kyckling brukar jag bjuda greker på. Ungsbakad lax med grönsaker ex zuuchini, lök, morötter och tomater är nog också gångbart. Fjällröding, Västerbottensost och svensk getost är nog läckerheter som han kan gilla.
Vill du laga grekiskt föreslår jag stifado tillagad av kalvkött, ekologiska krossade tomater, rött vin, massor av lök, kanel och andra goda kryddor. Skiva gul lök och ta hela scharlottenlökar, tärna eller skiva en morot och en bit rotselleri. Bryn köttet och grönsakerna och slå över krossade tomater och vin. Jag brukar oftast förstärka tomaterna med färska och krydda den såsen innan jag blandar med köttet. Svartpeppar, vitpeppar paprikapulver, kanel, kanelstång, basilika och salt gärna lite herbamare örsalt och lagerblad blir gott. Jag blandar också en msk senap i grytan samt stänker soya över köttet. Grytor är goda även dagen efter och är svåra att misslyckas med.
Vill du kan en vitlöksklyfta också få slinka med.
Eva
|