Grekisk mat eller ....
...inte
Det här brukar jag laga till både här och där.
1 blomkålshuvud(stort)
Kassler (300gr) eller bacon Cretan Farmer(restaurang). Även Cassler(Cretan Farmer) är ok men lite osalt, Lidl är bättre.
1/2 Purjolök
3 dl yoghurt eller craimé fráice
50 gr marg
2 msk mjöl eller idealmjöl
En skvätt grädde(mjölk eller vad ni har) och gör det som en bottenredning.
3 dl riven ost
Timjan och svartpeppar som kryddor.
Koka blomkålen kort(5 min)
Fräs ihop redningen och fyll på med kassler och purjo.
Smörj en ugnsform och häll i blomkålen och häll den färdiga
fyllningen över. Toppa av med lite riven ost.
In i ugnen i 30 min 200° och ät med en sallad till.
Detta är fantastisk mat utan krångel.
Har precis ätit detsamma och för historien så gillar både Gioannis och Katherina den maträtten.
Katerina review = "Typical Greek Genuine Food"
Det här är ingen Grekisk specialitét utan som Katherina sa vanlig mat
man lagar och enkel att göra. Ingen kioskvältare utan husmanskost.
//Uffe
|