Jag är en person som är mycket nyfiken och tycker att nästan allt ska/kan prövas åtminstone en gång vad gäller mat och dryck. Det är en läggning som jag tycker har berikat mitt liv mycket. Inte minst under våra resor, där maten och drycken känns som halva resan. Men...............
........ ibland stöter man på en och annan grej som man känner att detta är kanske trots allt över gränsen...........
Ett sådant, enkelt och banalt, men ändå talande exempel är om du har en skvätt kvar av ditt fylliga och sträva rödvin i glaset, och upptäcker det efter det att du tagit första smutten av kaffet efter maten. Mitt råd är : Låt då vinglaset stå. Drick inte mera av vinet. Efter att du smakat på kaffet så kommer rödvinet att smaka pyton!
Samma spontana känsla känner jag när jag hör ordet Kaffeouzo. För mig är ouzo främst en måltidsdryck, på samma sätt som ett gott rödvin är. Jag älskar också grekkaffe, både en och flera koppar. Gärna efter maten, och senare på kvällen eller tidigare på dagen. Men .................. kaffe och ouzo........... hu så läskigt!
Jag ser det så här Yanna. Redan de gamla grekerna ...................... var ett klokt folk. Men även bland dem dök det upp en och annan men lite märkliga idéer. En sådan var att blanda kaffe och ouzo. Han som hittade på det bodde på Rhodos. Och kloka och förståndiga som grekerna var så bestämde de att både han och hans idé skulle stanna på Rhodos. Så är det ............... kanske? Och i så fall bör du ju kunna hitta det du söker på Rhodos eller få hjälp av någon av alla våra Kalimera-vänner som kuskar runt därnere.
"Himla kul" att höra av dig Yanna! Har läst dina rapporter och förstått att det är en härlig och ibland också "svettig" tillvaro att leva passionärsliv i Rethymno.
Fortsätter att hålla tummarna för lille "Ouzo". Katter och god ouzo förgås inte så lätt.
Ha det gott.

Mats