Visa ett inlägg
  #1  
Gammal 2011-07-11, 13:26
karis avatar
kari kari är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 5 540
Standard Utflukter på øyene

Tidlig i sommer var vi på Kefalonia for første gang, en uke, og den var øremerket "bad og avslapping" med datter og barnebarn
Vi hadde det helt topp i Lassi, tok også et par turer inn til Argostoli, for en fin by/stad det er
Men.., Arne og jeg som vanligvis "utforsker" øyene vi besøker, k u n n e jo ikke reise fra Kefalonia u t e n å ha sett mer av den!
Siden vi etterhvert hadde kun e n dag igjen til å "se" Kefalonia fant vi ut at vi med egen bil ikke ville greie å disponere tiden vår godt nok til å få med oss alle interessante plasser.
D e r f or var vi for første gang på v e l d i g mange år på en organisert utflukt med en lokal arrangør, vi var godt fornøyde med det vi fikk med oss på turen

M e n, og n å først kommer jeg til kjernen
- det var noe jeg hadde glemt, men kjente igjen fra tiden med charterutflukter, og ble provosert..

Vi nærmet oss l u n c h (ikke inkl) med 1 1/2 times stopp i fine Ag Efimia, da sier guiden :
" og lunsjen spiser vi på "xxx" taverna, vi bruker den for d e r vet vi de bruker kun ferske råvarer, maten er kjempegod og vi får veldig god service (... bla, bla, bla...)
- billetter til grotten og den underjordiske innsjøen (det var frivillig om man ville), kommer jeg rundt ved bordene og selger"...

- da bussen stoppet ved nevnte taverna hadde vi passert andre tavernaer i byen som så riktig bra ut..., men alle vandret "lydige" inn og satte seg der de hadde fått vite de s k u l l e spise, dvs alle unntatt to,
Arne og jeg...
Jeg gikk til guiden for å kjøpe billettene, og fikk beskjed om å vente , hun var ikke helt klar til å selge dem enda - men skulle komme rundt
Men, vi skal ikke spise her, sa jeg, v i liker å bestemme selv hvor vi vil spise...., ok,... etter en kort stund
f i k k vi kjøpe billetter

Så gikk vi noen meter tilbake til en taverna, hvor vi fikk virkelig deilig mat, veldig hyggelig service og vi slapp å vente lenge på maten
- da vi hadde spist og gikk videre, kunne vi se at noen i reiseselskapet fortsatt ventet på maten sin på den andre tavernaen ....
V i hadde t i d og kunne vandre rundt og virkelig få sett "kroker og kriker" i sjarmerende Ag. Efimia, i stedet for å bruke det meste av den tilmålte tiden til å vente på mat.....

E r det virkelig slik fortsatt at guider (p å vegne av arrangøren) forsøker å "skremme" de som kanskje ikke er
s å reisevante til å spise på de stedene d e selv har økonomisk interesse av?
J e g ville i såfall heller betale et par euro mer for turen, slik at a l l e spisestedene skulle ha samme mulighet til å få gjester!

Flere synspunkter ?
Svara med citat