Citat:
Ursprungligen postat av Nora
Er det noen som har en skikkelig god oppskrift på pastitsio? Har liggende tykke pastarør, men syns maten har blitt litt "tam" i smak når jeg lager den. Gode oppskrifter mottas med takk!
|
Kommer her:
Παστιτισιο - Pastitsio.
0.4 kg. makaroni. (Bruk gjerne litt tykke.)
0.5 kg. kjøttdeig.
½ kopp hvitvin. Retsina.
150 gr. revet hvitost. (Norvegia går greit)
1 kopp margarin.
1 småhakket løk. ( ikke alt for stor)
1 stk. kanel.
½ kg. tomater. (hermetiserte kan godt brukes)
1 kopp malt brød.
2 eggehviter.
Salt og pepper.
3 ss. malt kvitost til toppen.
Kjøttet.
Bruk det halve av margarinen til å halvbrune løken. (Bruk gjerne en gryte.)
Bland inn kjøttdeigen og vinen. Når det har kokt litt blandes tomatene, (gjerne flådde) kanelen, salt og pepper inn og det hele kokes ca. ½ time. Bland til slutt inn brødet og osten.
Makaronien.
Kok opp mye vatn med salt og kok makaroniene i ca. 20 minutter.
Sil av vatnet og bland inn resten av det smeltede smøret.
Til sist de stivpiskede eggehvitene.
Sausen. Bechamellesaus.
6 matskedar. margarin. 8 ss. hvetemel
4 tekopper melk.
2 eggeplommer.
Salt og pepper.
Lag vanlig tykk hvit saus og bland inn eggplommene til slutt.
Til formen.
Smør formen.
Stivpisk eggehvitene og bland den i makaronien.
Legg først ett lag makaroni så kjøttet og så ett lag makaroni.
Slå sausen over langpannen når du har fått resten på plass og strø revet ost over. Stekes i mellomvarm stekeovn i ca ½ time, til osten er litt gyllen.
En grønnsaksalat som tilbehør passer veldig godt.
Kan fryses, men trenger god tid for å tine.
Denne oppskriften bruker Konsulinnan i Pythagorion Club