Visa ett inlägg
  #2  
Gammal 2012-03-31, 07:24
Kikhs avatar
Kikh Kikh är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2006
Ort: Kalithea, Chania
Inlägg: 1 371
Standard Sv: Grekiska smårätter på menyn

Citat:
Ursprungligen postat av Masse Visa inlägg
...En bland många smårätter som jag gillar är:
Marinated anchovies - Marinerad ansjovis - Gavros marinatos (F)
Råa filéer av ansjovis som marinerats i citron/vinäger, olja, vitlök och persilja/oregano. Gott till ouzo. (Obs! De jag tänker på är inte de små blanka fileerna i vinäger som ganska ofta serveras, utan de jag menar är inte blanka utan liknar mera sardeller)... Men trots idogt spanande har jag inte lyckats hitta den på annat håll... Masse
Menar du såna här Masse?


Gavros Marinatosär en av mina absoluta favorit-mezé, tätt följd av marinerad bläckfisk. Visst smakar det bäst på plats, men vill du göra egen till julbordet är det lika lätt som att lägga in sill.

Anjovis, rensad
Grovsalt
Vitlök i skivor
Olivolja
Vinäger
(Morot och röd paprika i stavar)

Varva allt i en glasskål, täck med plast eller lock och lämna allt att marinera 3 dagar i kylen. Ouzo är ett måste till

//Kikh
Svara med citat