Visa ett inlägg
  #6  
Gammal 2012-07-22, 10:14
Ponika Ponika är inte uppkopplad
 
Reg.datum: aug 2011
Ort: Göteborg
Inlägg: 214
Standard Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?

Citat:
Ursprungligen postat av Eva L Visa inlägg
Den vanligaste risken med bristfälligt tillagad eller hanterad kyckling är att få campylobacter. Jag har ätit kyckling många gånger i Grekland mest på små tavernor där den tilllagats länge i ugnen. Souvlaki äter jag inte så det har jag ingen erfarenhet av. Har aldrig blivit sjuk av kycklingen men fick salmonella för många år sen på Karpathos det året de hade en epidemi och många norrmän och svenskar insjuknade. Tror inte att Imodium hade hjälpt vid en campolybacter infektion om det är det du och din man drabbades av.

Eva
A precis, det var campylobacter jag fick. Vad sambon har vet vi inte än. Är han fortf kass imon får han väl ta sig till vårdcentralen. Fast får man campylobakter så visar ju inte det sig förrän efter ca tre dagar, så det här med Imodium, när tar man det? Efter man ätit kyckling, ifall man blivit smittad? Intressant diskussion har vi iaf
Svara med citat