Instämmer med Lolis

Vi plockar oliver två ggr per år,först bordsoliverna i okt/nov,sedan oljeoliverna i december.För oss olivbönder är det långa och tunga dagar och vi måste veta exakt när oliverna ska plockas,det varierar från år till år.Vädret har stor betydelse,regnar det så plockas det inte. Värmen som vi haft och fortfarande har har förhindrat bordsolivernas mognad.
Arbetet är inte slut när oliverna är plockade,oliverna ska pressas, buteljeras ,om man som vi exporterar till Sverige.Träden måste beskäras,ta hand om veden,överblivna kvistar eldas upp,de stora dukarna/näten ses igenom och lappa dem i händelse av hål,olivsäckarna tvättas.Det är arbete i olivlunden året om.
Men det är också en trevlig sammanvaro då man oftas plockar med hjälp av hela familjen och släkt/vänner,jag är glad för min del i det hela,tar bara hand om att utfodra alla med god mat och dricka

Och att sen få smaka de första färska olivdropparna är himmelskt!