Mezedes... smårätter. Man beställer in så många man vill ha, en av varje sort, de bärs fram vartefter de blir klara och så smakar alla av allting. Ett bra sätt att prova på så mycket som möjligt.
Man kan även prova pikilia, som är en blandning av litet av varje, om man har svårt att bestämma sig.

Vissa restauranger har det på menyn, och då kan man läsa sig till vad den innehåller, på andra ställen kan man få det om man frågar, och då lägger kocken upp litet olika saker, det kan variera från dag till dag. (Pelagos har en varm och en kall variant. En av var och en korg med bröd så har man en varierad och riklig middag för två.)
När ni går in mot staden, har ni - INNAN ni kommer fram till Pelagos

- restaurang El Greco en trappa upp till vänster i ett gathörn. De har vansinnigt goda mezerätter och dessutom ett ugnsgratinerat lamm med ost och briam. DEN rätten ska ni prova! Efter middagen kan ni sedan gå till Pelagos, beställa in något att dricka och njuta av musiken. Kanske rent av dansa litet.
Inne i Pigadia, i hörnet av hamnpromenaden, finns Mezedopoleio Mesogeios som specialiserar sig på smårätter. De har två sorters flogeres - fyllda filodegsrullar - som båda två är mycket goda, och som jag inte har hittat någon annanstans. Deras fava är också jättegod, bland mycket, mycket annat.
Karin
som börjar bli hungrig