Visa ett inlägg
  #119  
Gammal 2014-08-05, 09:19
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Dålig mat i Grekland?

Jannis det är på Kreta jag lärt mig tycka om Moussaka så det är nog därför jag vill ha potatis i den. Den godaste har jag också ätit där. Jag har som du ser också ägg och muskot i såsen men då bara äggulor eftersom jag använder vitan till auberginerna. Jag gillar också att göra den på lammfärs men då får man vara ändå försiktigare med fettet eftersom lammköttet är fetare. Om man nu inte vill ha den lite oljig. Jag har personligen lite mer svårt för det nu på äldre dagar än när jag var yngre.

Vill man inte steka potatisskivorna kan man koka potatisen några minuter istället och sen skiva den. Momentet går då kanske lite snabbare. Det här med kryddning är ju också alltid lite individuellt men vinet lyfter såsen till en annan dimension så det bör man inte hoppa över.

Det är länge sen jag lagade moussaka men det brukar bli några ggr speciellt under höstkvällarna. Jag vet att receptet låter lite omständigt men det går egentligen ganska snabbt att göra den ändå. Bra mat får ta tid.

Eva
Svara med citat