Citat:
Ursprungligen postat av Marianne
"Ola mazi" har jag lärt att säga, och det betyder just att man gärna vill ha allt på en gång (samma tid, ungefär) oavsett om man beställt flest smårätter (s.k. förrätter) eller om man blandat in några huvudrätter i beställningen.
Marianne 
|
Tack för det Marianne - skall försöka komma ihåg det till nästa resa
Däremot som barnfamilj så uppskattar vi om man får frågan om barnets mat (oftast "huvudrätt") skall tas in så fort som möjligt, ett hungrigt och gnälligt barn gör ingen glad...
För att återkoppla till huvudfrågan om turistmenyer - på våran första resa till Kreta stötte vi å "fenomenet" med tre förutbestämda rätter och vin till ett fast pris. Som ovana resenärer var det ett sätt att börja smakupplevelsen av grekisk mat. Allt eftersom så har vi börjat prova på att beställa in rätter som man inte vet vad det är men låter gott och oftast blivit nöjda samt upptäckt nya goda maträtter. Däremot har man upplevt att antalet rätter på många restauranger/tavernor (på de charterorter som vi besökt) varierar stort. Från några till väldigt många räter - tror inte ägarna att turister äter något annat än grekisk sallad, tzaziki, moussaka eller souvlaki?
//Åke