Intressanta svar på vad en turistmeny är måste jag säga! Flera av svaren hade jag inte alls väntat mig! Bland annat detta med trerätters-meny: sådant har jag, precis som inkfish, aldrig sett i Grekland och aldrig heller tavernor som bara har några enstaka rätter som alla turister tros vilja ha.
Jag kanske har nån slags intuition som säger mig vilka tavernor jag ska/inte ska gå till...

När vi hade köpt restresor till Kreta och hamnade i Kato Stalos såg jag redan från transferbussen en taverna där jag genast sa att vi skulle äta. Inte för att den såg särskilt trevlig eller inbjudande ut, men den såg på något sätt "äkta" ut. Fick sedan höra att det var den äldsta tavernan i byn!
Sedan när det gäller vad man vill äta, så tillhör jag inte dem som tycker att det ena utesluter det andra, så även om souvlaki är ett måste för mig, så hinner jag med en hel del annat också på en vecka eller två i Grekland. Jag har två till "typiska" rätter som jag nog alltid äter minst en gång: grillade lammkotletter och mousaka. Men för övrigt blir det förståss smårätter (som så många andra) och gärna någon helstekt fisk (om det inte är alltför dyrt vilket det ju tyvärr ofta är) Stifado brukar jag också äta någon gång.