Sv: Vår sexveckorsresa till Kreta 2014- 2015
Birgtta: En 3-timmars bolognese gör man enligt mig på följande sätt:
3 vitlöksklyftor,en lök,lite stjälkselleri,lite morot,lite bladpersilja som man hackar ihop och om man har - en bit pancetta eller salami eller prucciotto.Fräs detta långsamt i god olivolja
Fräs (helst högrevsfärs) ca 1/2 kilo i lite olivolja.Ha i lagerblad,lite salt mald svartpeppar och en halv hönsbuljiongtärning.
Lägg allt i en järngryta eller dito.Låt detta puttra ihop en stund.Häll så ca 2 dl rött eller vitt vin i och låt det hålla på en stund.
Tag sedan 2 msk tomatpure,en burk HELA tomater(som man kan klippa sönder),oregano, timjan,mer salt och peppar.
Om man vill,kan man också ha i lite chilipeppar.
Så låter man allt sakta puttra i 2-3 timmar,rör ibland,smakar av och ÄTER!!!
Spaghettin ska kokas i VILT vatten tills den är al dente,silas och blandas med en stor klick smör.
|