Citat:
Ursprungligen postat av Malina
Birgtta: En 3-timmars bolognese gör man enligt mig på följande sätt:
3 vitlöksklyftor,en lök,lite stjälkselleri,lite morot,lite bladpersilja som man hackar ihop och om man har - en bit pancetta eller salami eller prucciotto.Fräs detta långsamt i god olivolja
Fräs (helst högrevsfärs) ca 1/2 kilo i lite olivolja.Ha i lagerblad,lite salt mald svartpeppar och en halv hönsbuljiongtärning.
Lägg allt i en järngryta eller dito.Låt detta puttra ihop en stund.Häll så ca 2 dl rött eller vitt vin i och låt det hålla på en stund.
Tag sedan 2 msk tomatpure,en burk HELA tomater(som man kan klippa sönder),oregano, timjan,mer salt och peppar.
Om man vill,kan man också ha i lite chilipeppar.
Så låter man allt sakta puttra i 2-3 timmar,rör ibland,smakar av och ÄTER!!!
Spaghettin ska kokas i VILT vatten tills den är al dente,silas och blandas med en stor klick smör.
|
Så gott det låter! Och HELA tomater är viktigt. Lagerblad är inget jag brukat ha i, men däremot är det gott med kycklinglever.
Enda nackdelen med dessa flertimmarskok, är väl att man ska ha lite rött i glaset och det kan bli några glas...
/Netwolf