Citat:
Ursprungligen postat av Kalimera
Finns ingen meny, man går ut i köket och pekar på maten.
Väldigt svårt att bestämma vad man ska äta. Allt både ser gott ut, och smakar gott. Att man äter med havet bara några meter från tallriken får ses som en bonus. Bild finns här.
|
Det kan vara bra att veta att man kan få halva portioner (mizi meridha) av allt, så att man kan smaka flera saker. Det funkar också med pikilía, lite av varje, på en tallrik. Glöm inte att säga till i kassan om du har beställt halva portioner, då det ibland är svårt att se skillnad

!
Förutom husmanskosten finns förstås en hel del a la carte, sallader, grillat etc. Bäst är maten på Finikas i juni och början av september, då det är lagom många matgäster för att de ska laga ett flertal rätter att välja mellan men inte så många att de vanliga kockarna inte hinner med att laga all mat.
Från mitten av juni, i juli och augusti rekommenderar jag en sen lunch eller middag om du vill ha det mer rofyllt med havsutsikten. Mitt på dagen och vid tidig middagstid är tavernan första halvan av sommaren som en stimmig skandinavisk skolmatsal, andra halvan av sommaren är det proppfullt med badgäster.
Smaklig måltid!
Sofie