Citat:
Ursprungligen postat av Kalimera
Har du något "recept" på din blandning? Sitter med två liter raki som jag inte vet vad jag ska göra med. Dricker det aldrig hemma, smakar bara gott i Grekland. 
|
"Min" Raki är dubbeldestilerad av mäsk gjord på druvor som inte dög att göra vin av, och är rätt så alkoholstark, omkring 45 % skulle jag tro. Jag brukar hälla upp ca 30 centiliter i en glasburk ( av typ konserveringsburk ) så slår jag på 1 dl vatten som jag först kokat och låtit svalna. Därpå lägger jag i lika delar fänkål och anis, en tesked av var på en höft. Det får dra någon vecka, eller fler.Sedan är det bara att sila av och tillsätta en tesked socker och smaka av. Jag har även experiminterat med pomeranser och björnbär med gott resultat

så testa dig fram lite vettja om du nu ändå inte vet vad du ska göra med Rakin