Visa ett inlägg
  #7  
Gammal 2019-07-20, 08:00
yanniss avatar
yannis yannis är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Umeå
Inlägg: 4 916
Standard Sv: Friterad succini

Dom här fick jag i Agios Prokopios på Naxos för en månad sedan. Dom kan hyvlas med en osthyvel så dom blir väldigt tunna eller skäras i 5 millimeters skivor. Dessutom som stavar.



Jag skulle gissa att man vattnar ur dom med salt innan man friterar dom, det är min gissning.

Så gör man när man gör zucchinibollar/plättar. En meze-rätt jag verkligen rekommenderar. Numera gör jag den ofta hemmavid och jag har experimenterat lite för att få plättarna som jag vill ha.




Grunden är zucchini och 1-2 ägg.Lite mjöl, jag tar mandelmjöl med lite fiberhusk. Lite örter som man råkar ha hemma (mynta, persilja, dill, dragon t.ex.). Riven ost och lök kan man också ta i.
Man river zucchinin och lakar ur det rivna med salt i någon halvtimme, sedan kramar man ur den kvarvarande vätskan. Detta är viktigt för att smeten ska hålla ihop. Formas till bollar eller plättar och stekes i olja. Blir knapriga utanpå och mjuka inuti. Himmelskt gott!

Birgitta.
Svara med citat