Maroulasalata

, redan namnet låter gott tycker jag. Tycker inte att jag just har sett detta på grekiska menyer. Men kanske jag bara inte har reagerat?
Jag googlade lite och jo, det är en enkel grönsallad. Lite variation på ingredienserna som det brukar vara i recept. I en hade man satt fetaost till och då blir den ju lite matigare. Faktiskt så åt vi en liknande sallad igår kväll. Grönsallad dit jag hade tillsatt färsk basilika. Dressingen bestod naturligtvis av den färska olivoljan från Kreta, smaksatt med lite citron. Till detta lite ostar och ett gott färskt bröd som var ett olivbröd bakat på rågsurdeg. Brödet bar det fina namnet Pavé Kalamata. Och när jag ser ett sånt bröd i butiken finns det ingen makt i världen som hindrar mig från att köpa det.

Brödet doppades naturligtvis i den goda färska olivoljan. Sen behöver man inget annat. Än vin förstås.
God lördag alla!
/ Anne