Sv: Meze frågor....
Ibland finns det en meze meny men oftast inte. Ni beställer helt enkelt in flera förrätter som finns både kalla och varma och som alla delar på. I Grekland är det mycket ovanligt att folk tar in ex två lika för och huvudrätter som var och en äter upp. Maten är konstruerad så att det oftast är en rätt på tallriken men naturligtvis finns det mixade rätter speciellt på tavernor som har turister som sin målhuvudgrupp.
Fyllda zucchiniblommor har jag inte ätit men friterade zuuchiniblommor tillagade med ris eller med fårost som jag själv föredrar. Antgligen det som avses.
Om du besöker en traditionell ouzeria får du tilltugg till drycken som ibland kan vara en väl tilltagen liten portion av ex en kött eller korvgryta eller bara en tallrik med ex lite stekt fläsk, ett par grillade räkor och några oliver. Mycket gott som kan få smaklökarna att vakna. På en ouzeria kan du också dricka ex öl vin, kaffe eller bergste.
Eva
|